Free cookie consent management tool by TermsFeed

Referinte

Rafturi gravitationale pentru paleti - Pro Flow

ASSIST GmbH

Caracteristici

- sistem cu tunel de comisionare
- deservire cu ajutorul unor utilaje pentru culoare inguste
- depozit tampon gravitational pentru paleti.

Utilizare

Pozitiile statice ale paletilor sunt realimentate de traveele de depozitare gravitationala amplasate deasupra care sunt inclinate fie spre culoarul drept de incarcare, fie spre cel stang, pentru a alimenta zonele de comisionare de pe ambele parti ale tunelului de comisionare in conformitate cu principiul FIFO. Marfurile extrase sunt asezate pe o banda transportoare motorizata cu role amplasata in mijlocul tunelului de comisionare. Pe partea scurta a blocurilor de stelaje, statiile de ambalare si expediere faciliteaza manipularea paletilor incarcati complet. Incarcarea si extragerea paletilor este facuta cu ajutorul unor utilaje pentru culoare inguste dotate cu furci telescopice. Din acest motiv, liniile de benzi transportoare cu role sunt impartite la partea de incarcare. Particularitatea acestui sistem este ca tunelele de comisionare si culoarele de deservire inguste ale utilajelor ghidate pe sine sunt foarte aproape unele de altele. Pentru siguranta in operare, pe culoare au fost instalate bariere de lumina

Beneficii

- utilizare optima a spatiului depozitului prin depozitarea compacta
- depozitare conform principiului FIFO pe traveele cu depozitare gravitationala
- grad inalt de flexibilitate pentru a raspunde modificarilor gamei de produse
- multe pozitii de comisionare pe o suprafata de depozitare mica
- grad inalt de siguranta datorita culoarelor separate pentru incarcare si comisionare
- configuratia usor de utilizat de operatori a culoarelor de comisionare permite munca in conditii favorabile

Referinte
Referinte
Referinte

Stute Verkehrs-GmbH

Caracteristici

- sistemul combina mezaninul, depozitarea gravitationala a paletilor si stelajele statice
- comisionare direct de pe palet.

Utilizare

Pentru a face fata schimbarilor frecvente ale liniilor lor de produse si volumului mereu diferit de depozitare, centrul logistic din Nuremberg avea nevoie de un sistem de depozitare capabil de adaptare la fluctuatii puternice. Receptivitatea companiei fata de cerintele clientilor a fost optimizata cu un sistem de depozitare gravitationala a paletilor pe mai multe niveluri, cu travee cu adancime dubla de depozitare. Instalatia include blocuri de stelaje statice amplasate la parter pentru comisionare manuala. Aceasta solutie permite depozitarea unei game mari de produse pe o suprafata mica si ofera flexibilitate pentru a face fata la volumele fluctuante de comenzi.

Beneficii

- comisionare simultana pe mai multe niveluri
- comisionare direct din palet
- depozitarea unui numar imens de linii de produse
- depozitare aleatorie
- utilizare buna a spatiului podelei

Referinte
Referinte
Referinte

DM-drogerie markt GmbH

Caracteristici

- travee de depozitare gravitationala cu adancime dubla pentru euro-paleti manipulati pe partea lunga cu greutati cuprinse intre 70 si 1000 kg.

Utilizare

In locatia de distributie din Weilerswist, procesarea volumului imens de comenzi este indeplinita cu ajutorul unui sistem de depozitare gravitationala a paletilor. Stivuitoare dotate cu furci rabatabile alimenteaza paletii pe conveioare cu role cu o inclinatie de 4 %. Paletii se deplaseaza antrenati de gravitatie catre zona de comisionare unde operatorii extrag manual unitatile de incarcatura ambalate in cutii direct de pe palet. Cand toate cutiile au fost extrase, operatorul impinge paletul gol de pe travee pe culoar. Astfel se dezactiveaza automat separatorul de incarcaturi: dispozitivul de oprire al paletului care separa paletul din care se face extragerea de cel de-al doilea palet de pe travee coboara si astfel urmatorul palet se deplaseaza spre zona de comisionare.

Beneficii

- randament inalt al comisionarii
- rute scurte de deplasare in depozit
- reaprovizionare automatizata

Referinte
Referinte
Referinte

VET Concept

Caracteristici

- tunelul de comisionare ofera acces la traveele de depozitare gravitationala pentru paleti si cutii
- depozit tampon pentru paleti amplasat deasupra tunelului de comisionare precum si intr-un stelaj separat de depozitare gravitationala pentru paleti si intr-un stelaj pentru paleti
- rastele pentru utilizare pe ambele parti.

Utilizare

Pentru a permite accesul imediat la produse mentinand in acelasi timp principiul FIFO, marfurile sunt stocate pe travee de depozitare gravitationala pentru paleti si cutii care sunt inclinate spre tunelul central de comisionare. Traveele sunt constant reaprovizionate din depozitele tampon pentru paleti. Produsele sunt livrate in containere de plastic BITO cu deschidere pentru comisionare, in unitati de ambalare tip fabrica precum si in saci de dimensiuni usor de gestionat stocati pe euro-paleti. Comisionarea este asistata de liste de comisionare. Marfurile extrase sunt amplasate in containere universale BITO cu dimensiunea 600 x 600 x 320 mm. De indata ce o comanda a fost finalizata, containerele sunt transportate catre statiile de ambalare.

Beneficii

- rutele scurte de deplasare contribuie la randamentul crescut al comisionarii
- timpi redusi de procesare
- culoarele separate de incarcare si extragere permit operatorilor sa lucreze fara intreruperi
- traveele cu adancimea de 6 m stocheaza o cantitate suficienta de produse
- o buna utilizare a inaltimii constructive
- respectarea principiului FIFO

Referinte
Referinte
Referinte